Boek ontwerpen
boek, boekomslag, ontwerp, opmaak, dtp

Uw boek laten ontwerpen?

Uw eigen boek ontwerpen, dat kan bij OKO GRAPhia. Een mooi opgemaakt boek maakt in deze concurrerende branche een wereld van verschil. Niet iedereen beschikt over de kennis om zelf een boek te ontwerpen. Daarom helpen de ervaren vormgevers van OKO GRAPhia u met het maken van een origineel ontwerp voor uw boek, kaft of omslag.

 

Wij ontwerpen boeken!!!

OKO GRAPhia heeft een grote passie voor boeken. Wij zijn gespecialiseerd in het ontwerpen van wetenschappelijke boeken, leerboeken, fotoboeken, poëziebundels, bedrijfsboeken, kookboeken, studieboeken, jubileumboeken, portfolioboeken, lesboeken, kinderboeken, bijzondere kunstboeken, boekencovers, omslagen en illustraties voor boeken. Onze ontwerpen zijn conceptueel, redactioneel en esthetisch sterk onderbouwd waardoor uw project uniek wordt. Sprekende en functionele typografie, gevoel voor verhouding en ritme, kleur en sterk redactioneel inzicht, balans tussen tekst en beeld, leesbaarheid en esthetiek vinden wij erg belangrijk.

 

Portfolio boeken >>

 

 

 

Boek ontwerp

Bij een boek ontwerpen draait het om het overdragen van informatie in tekst en beeld. Een goed ontwerp heeft twee doelen: de aandacht opeisen, om vervolgens de boodschap over te brengen. Om aandacht te krijgen moet het design conceptueel sterk zijn en een aparte stijl hanteren.

boek lay-out ontwerpen

Het ontwikkelen van een boekwerk is een enorme uitdaging, zowel voor u als voor ons. Een intensief project, waar veel bij komt kijken. Om een idee te krijgen over de grafische vormgeving is het van belang te weten wat de intentie van het boekwerk is en wie de doelgroep wordt. Tijdens een aantal persoonlijke gesprekken willen wij het graag met u hebben over onderwerpen als:

  • het formaat en aantal pagina's,
  • teksten, koppen en subkoppen,
  • eventuele foto’s en/of illustraties,
  • druktechnische uitvoering,
  • kwaliteit van het papier,
  • het ontwerp van de cover.

 

Om het boekwerk vervolgens in te richten en te ontwerpen komen er grafische elementen aan de orde zoals: typografie, lijnen, vlakken, kleurgebruik, etc. Deze elementen vormen straks het totaalbeeld van uw boekwerk en zullen zodanig geordend worden, dat het beoogde doel wordt bereikt.

 

Boeken ontwerp & typografie

De letter is de stem van de gedrukte pagina. De leesbaarheid van een letter bezit een nauwkeurige parallel in de hoorbaarheid van de menselijke stem. Met andere woorden, er is een verschil in leesbaarheid volgens de liefhebber en leesbaarheid volgens de oogarts. We hebben schreefloze letters, die geen schreven, dwz voetjes, hebben en schreefletters, met voetjes. Deze worden ook wel de boekletters genoemd. Voorbeeld: Arial is een schreefloze letter en Times is een schreefletter.

 

Papier

De kwaliteit van het papier bepaalt grotendeels de kwaliteit van het boek. Bij de verkeerde papierkeuze kan het product er onprofessioneel uit komen te zien, wat natuurlijk niet de bedoeling is. Het kiezen tussen de kwaliteit en de functie van het papier is niet eenvoudig. Soms vindt u een papiersoort waar u graag mee zou willen werken, maar waardoor de productiekosten aanzienlijk zullen stijgen. Dit kan met name voor grote producties voor problemen zorgen. Maar ook kleinere projecten kunnen kostbaar zijn, vooral als u voor ongewone inkt of nabewerking kiest. Het kiezen van de juiste papiersoort kan dus lastig zijn. Denk bij het kiezen van de juiste papiersoort daarom goed na over de volgende zaken:

  • Wat moet de duurzaamheid van uw product zijn? Een boek dat ieder jaar gelezen wordt zal een langere levensduur moeten hebben dan een tijdschrift.
  • Welk gevoel moet uw boek geven aan de ontvanger? Moet het een chique, goedkope, sterke of traditionele uitstraling hebben?
  • Met wat voor soort materiaal gaat het product om? Word het uitgespreid met foto’s, of word het een studieboek?

U kunt veel geld uitgeven aan strategieën en ontwerpen, maar met de verkeerde papiersoort of slecht drukwerk slaat u toch de plank mis. OKO GRAPhia is u van dienst met boek ontwerpen, maar geeft ook advies over papiersoort en –dikte en de vorm van uw drukwerk.

Boekomslag ontwerpen

Het gezegde luidt: 'Don't judge a book by its cover'. Maar in de realiteit worden veel boeken puur en alleen gekocht op het uiterlijk. Een goed omslagontwerp kan derhalve flink bijdragen aan het succes van een boek. Reden genoeg dus om veel aandacht te besteden aan een mooi omslag.

boeken covers ontwerp

Het omslag zegt iets over de inhoud van het boek. Daarom zorgen wij ervoor dat de boodschap die je overbrengt met het omslagontwerp aansluit op de inhoud. Een omslagontwerp kan een fotografisch, typografisch, kunstzinnig of abstract, karakter hebben. Een typografisch omslag kan bijzonder eenvoudig ogen, maar een sterke emotionele uitstraling hebben. Een krachtige foto of illustratie kan in één oogopslag verraden waar het boek over gaat en tegelijk een gevoel opwekken bij een potentiële lezer. Ideaal voor thrillers en andere fictie, dus. En een abstract ontwerp leent zich vaak het beste voor non-fictie boeken. Andere combinaties zijn natuurlijk mogelijk, maar zorgen we wel dat de uitstraling de juiste verwachting opwekt bij de lezer.

studieboeken ontwerpen

 

Het creatieve proces met de klant

OKO GRAPhia maakt graag eerst kennis met u, zodat we weten wat u precies verwacht en wat uw wensen zijn. Wilt u graag in een persoonlijk gesprek? Wij komen graag bij u langs om vrijblijvend kennis te maken. Bent u een beller? Of toch meer een mailer? OKO GRAPhia voelt zich prettig bij alle vormen van communicatie.

Na een persoonlijk gesprek ontvangen wij graag alle materialen van u die nodig zijn voor het ontwerpen van uw reclame uiting. Belangrijk daarbij is dat alle teksten compleet zijn. Want die tekst moet worden ingedeeld en die indeling is uiteraard van invloed op het ontwerp.

Op basis van een consult met u maken we de eerste schetsontwerpen en experimenteren met papierformaten, kleuren, vormen, lay-outs. Wij ontwerpen net zolang, tot u gehéél trots en blij bent met het resultaat.

Aan het einde van het proces krijgt u van ons uw boek digitaal aangeleverd, zodat deze direct door kan naar de drukker.

 

Boek drukken

OKO GRAPhia verzorgt uw drukwerk tot in de puntjes door samen te werken met professionele drukkers. Uiteraard gaan we alleen voor de beste kwaliteit, wat betekent dat wij altijd de juiste drukkerij selecteren voor uw boek. Bij het selecteren van de drukkerij houden we niet alleen rekening met het ontwerp van uw boek, maar ook met uw wensen op het gebied van afwerking en verzending.

 

Wat kost het ontwerp van een boek?

De betaalbare prijzen zijn mogelijk bij OKO GRAPhia dankzij het kleine formaat van ons bureau. Wij spreken vooraf altijd een vaste prijs af met de klant. Hier zullen wij ons tot het eind van het project aan houden. U betaalt ons één keer voor het gekozen krachtige ontwerp.

 

Vraag hier een vrijblijvende offerte aan >>

 

Heeft u interesse en wilt u graag meer informatie ontvangen?
Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.
Wij zijn telefonisch bereikbaar op 0630041951
of stuur een email met uw vraag naar info@okographia.com