Illustratie studio
illustraties voor drukwerk en online media


Illustraties vertellen verhalen

Overal om ons heen zijn beelden, die ons iets vertellen, een bepaald gevoel overbrengen of juist heel functioneel informeren. Illustraties ondersteunen en verrijken teksten in boeken en tijdschriften, maar staan ook op verpakkingen of als print op een t-shirt of een koffiekopje. Illustraties tonen ons de wereld waarin we leven of laten ons daar anders naar kijken. Illustratie is ook een diepgewortelde discipline binnen OKO GRAPhia. Illustraties worden bedacht en speciaal gemaakt door getalenteerde illustratoren, die thuis zijn in verschillende vormen en technieken, media en middelen.

 

Wat zijn illustraties?

Een illustratie is een visuele ondersteuning bij meestal een tekst. Vaak in de vorm van een tekening en soms als een toepasselijke foto bij een verhaal. Een illustratie maakt de lijn van het verhaal zichtbaar voor de lezer en kan daarnaast de sfeer van het verhaal benadrukken. Ook kan een illustratie een uitleg of een verduidelijking zijn van de tekst zoals in prentenboeken of wetenschappelijke publicaties.

Ingewikkelde producten of situaties kunnen versimpeld en verduidelijkt worden met infographics. Dit zijn tekeningen die een informatieve weergave geven van verschillende objecten in een combinatie van tekst en beeld. Andere vormen van illustraties? Cartoons, grafieken, tabellen, kaarten en eigenlijk alles wat een illustrerende functie heeft.

 

boeken illustraties

 

Reclame illustraties

Een reclame illustratie is een visuele versterking van een reclame- boodschap en kan bestaan uit een tekening of bewerkte foto’s. Mensen zien tegenwoordig zoveel reclame dat het ze bijna geen aandacht meer trekken. Wat werkt dan wel? Stijlvolle reclame illustraties waar mensen graag naar kijken omdat ze zo mooi zijn. Een illustratie op een flyer, brochure, folder of website geeft niet alleen inzicht in de inhoud, maar maakt deze ook aantrekkelijk. Studio OKO GRAPhia is gespecialiseerd in het maken van illustraties, infographics en visuele communicatie- en marketingoplossingen waarbij illustratieve vormgeving onderscheid biedt.

reclame illustraties

 

Boekillustraties

Een illustratie is een visuele ondersteuning bij meestal een tekst. Vaak in de vorm van een tekening en soms als een toepasselijke foto bij een verhaal. Een illustratie maakt de lijn van het verhaal zichtbaar voor de lezer en kan daarnaast de sfeer van het verhaal benadrukken. Ook kan een illustratie een uitleg of een verduidelijking zijn van de tekst zoals in prentenboeken of wetenschappelijke publicaties. De illustraties geven niet alleen inzicht in de inhoud, maar maken een boek ook bijzonder en uniek.

 

Illustraties voor kinderen

Bij kinderen spelen de illustraties bij het verhaal een grote rol. Het bekijken van illustraties is voor veel kinderen een boeiende ondersteuning bij het lezen van een verhaal. Ze worden op deze manier geprikkeld in hun fantasie en kunnen wegdromen bij de prachtige illustraties. Van kinderboeken en geboortekaartjes, wenskaarten, karakters, illustratie voor op producten tot een illustraties om in te lijsten, als cadeau of voor aan de muur. OKO GRAPhia illustreert in diverse stijlen voor diverse leeftijdsgroepen, de illustraties varieren van fantasierijke illustraties voor prentenboeken tot educatieve illustraties, strips en cartoons.

 

Pictogrammen

Een pictogram is een eenvoudige tekening die genoeg vertelt zonder dat er woorden aan te pas komen. Bijv. het man- of vrouwfiguurtje op de wc deur. U hoeft de taal in een ander land niet te kennen om toch hun pictogrammen te kunnen lezen. Over de hele wereld zijn deze ongeveer gelijk. Tegenwoordig worden er ook pictogrammen gebruikt in mobiele telefoons, draagbare navigatie systemen enz. Wij ontwerpen pictogrammen, instructietekeningen, symbolen en infographics voor websites, multimedia en drukwerk.

 

Illustratie studio

OKO GRAPhia is een grafisch ontwerpbureau met een doorgedreven passie voor illustraties. Wij leveren illustraties op maat in verschillende technieken en stijlen ten behoeve van affiches, boeken, brochures, folders, flyers, websites of reclamecampagnes. De illustraties variëren van zakelijke pictogrammen, infographics tot fantasierijke kindertekeningen.

 

 

Het creatieve proces met de klant

Contact

OKO GRAPhia maakt graag eerst kennis met u, zodat we weten wat u precies verwacht en wat uw wensen zijn. Wilt u graag in een persoonlijk gesprek? Wij komen graag bij u langs om vrijblijvend kennis te maken. Bent u een beller? Of toch meer een mailer? OKO GRAPhia voelt zich prettig bij alle vormen van communicatie.

 

Advies

Wij inventariseren uw wensen en kijken op welke manier wij u van dienst kunnen zijn. Welke tekenaar past hierbij en welke uiting is het meest geschikt? Vervolgens komen we samen tot een planning.

 

Offerte

Wij maken voor u een vrijblijvende offerte met daarin een overzicht van de verschillende werkzaamheden en de daarbij behorende kosten. Zo komt u nooit voor verrassingen te staan. Zodra u akkoord bent met de offerte, gaan wij aan de slag!

 

Concept

Op basis van uw wensen maken we een voorstel, meestal in de vorm van een schets. Aan de hand van deze schets kijken we of u helemaal tevreden bent. In deze fase kunnen we eventuele aanpassingen doorvoeren. Alles naar wens? Dan gaan we door met de volgende stap.

 

Uitwerking

Zodra het concept is goedgekeurd werken we deze voor u uit. Wij leveren het werk digitaal aan in een overeengekomen bestandstype, afhankelijk van de toepassing.

 

boeken illustraties

 

Prijs

De betaalbare prijzen zijn mogelijk bij OKO GRAPhia dankzij het kleine formaat van ons bureau. Wij spreken vooraf altijd een vaste prijs af met de klant. Hier zullen wij ons tot het eind van het project aan houden. U betaalt ons één keer voor het gekozen krachtige ontwerp.

 

 

 

Heeft u interesse en wilt u graag meer informatie ontvangen?
Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.
Wij zijn telefonisch bereikbaar op 06 30 04 19 51
of stuur een email met uw vraag naar info@okographia.com