Magazine ontwerpen
ontwerp en opmaak van magazines

Wij ontwerpen uw magazine!!!

Wilt u een nieuwe magazine ontwerpen of uw bestaande layout opfrissen? OKO GRAPhia heeft jarenlange ervaring met het ontwerpen van magazines. Wij ontwerpen publieksbladen, literaire tijdschriften, vakbladen, bedrijfsmagazines, academische tijdschriften, wetenschappelijke publicities, dagbladen, glossy magazines met aandacht voor detail, kleur, bladritme, typografie en de juiste balans tussen tekst en beeld.

 

Tijdschriften

Wie leest er nog tijdschriften? We kunnen het u al horen denken. En toch verschijnen er nog steeds magazines op de markt, en misschien gebeurt dit wel meer dan u zou kunnen vermoeden. Daarom is het volgens ons nog steeds nodig om aandacht te besteden aan het ontwerp van een magazine.

 

magazine ontwerp

 

Magazine cover

Het omslag - de cover - is het gezicht van de blad. Het moet aansluiten bij het doel en doelgroep. Het omslag moet zonder aarzelen bij de doelgroep de emoties oproepen. Het gezegde luidt: 'Don't judge a book by its cover'. Maar in de realiteit worden veel magazines puur en alleen gekocht op het uiterlijk. Een goed omslagontwerp kan derhalve flink bijdragen aan het succes van een magazine. Reden genoeg dus om aandacht te besteden aan een mooi omslag.

 

tijdschrift ontwerp

 

Magazine layout

De vormgeving van het binnenwerk is uiteraard minstens zo belangrijk als het omslag. In de kiosk pakt iemand een tijdschrift omdat het omslag opvalt en de titel aanspreekt. Maar dan bladert de toekomstige lezer snel door het blad. De serieuze lezer kijkt ook naar de inhoudsopgave. Wat ziet de lezer bij het snel doorbladeren? Wat is de eerste indruk?

Tijdschriften hebben een vaste indeling - iedereen verwacht de inhoudsopgave voorin, en advertenties eerder op de linker dan op de rechterpagina. Maar regels zijn er om van af te wijken - zolang de lezer het kan waarderen. Bedenk welke vaste rubrieken je tijdschrift heeft, en geef iedere rubriek een eigen, herkenbaar gezicht.

Tijdschriftenmakers hebben het wel over het ritme van een blad: de afwisseling tussen advertenties en inhoudelijke stukken, tussen beeld en tekst, tussen korte en lange stukken. Afhankelijk van uw doel en uw doelgroep kunt u kiezen voor een rustig, voorspelbaar ritme of juist voor onrust en verassingen. Wees wel consistent: als lezers verwachten dat uw tijdschrift onvoorspelbaar en 'anders dan anderen' is, zorg dan ieder nummer weer voor verassingen.

Magazine ontwerpen

Als ervaren grafisch ontwerpbureau zorgt OKO GRAPhia voor een trendy en stijlvol ontwerp van uw magazine. Bij het ontwerpen van een magazine draait het om het overdragen van informatie in tekst en beeld. Een goed ontwerp heeft twee doelen: de aandacht opeisen, om vervolgens de boodschap over te brengen. Om aandacht te krijgen moet het ontwerp conceptueel sterk zijn en een aparte stijl hanteren. Om een duidelijke boodschap te brengen is een goede leesbaarheid van grootbelang.

 

 

Het creatieve proces met de klant

OKO GRAPhia maakt graag eerst kennis met u, zodat we weten wat u precies verwacht en wat uw wensen zijn. Wilt u graag in een persoonlijk gesprek? Wij komen graag bij u langs om vrijblijvend kennis te maken. Bent u een beller? Of toch meer een mailer? OKO GRAPhia voelt zich prettig bij alle vormen van communicatie.

 

Na een persoonlijk gesprek ontvangen wij graag alle materialen van u die nodig zijn voor het ontwerpen van uw magazine. Belangrijk daarbij is dat alle teksten compleet zijn. Want die tekst moet worden ingedeeld en die indeling is uiteraard van invloed op het ontwerp.

Op basis van een consult met u maken we de eerste schetsontwerpen en experimenteren met papierformaten, kleuren, vormen, lay-outs. Wij ontwerpen net zolang, tot u gehéél trots en blij bent met het resultaat.

Aan het einde van het proces krijgt u van ons uw tijdschrift digitaal aangeleverd, zodat deze direct door kan naar de drukker.

 

Magazine drukken

OKO GRAPhia verzorgt uw drukwerk tot in de puntjes door samen te werken met professionele drukkers. Uiteraard gaan we alleen voor de beste kwaliteit, wat betekent dat wij altijd de juiste drukkerij selecteren voor uw magazine. Bij het selecteren van de drukkerij houden we niet alleen rekening met het ontwerp van uw publicatie, maar ook met uw wensen op het gebied van afwerking en verzending.

 

Prijs

De betaalbare prijzen zijn mogelijk bij OKO GRAPhia dankzij het kleine formaat van ons bureau. Wij spreken vooraf altijd een vaste prijs af met de klant. Hier zullen wij ons tot het eind van het project aan houden. U betaalt ons één keer voor het gekozen krachtige ontwerp.

 

 

Heeft u interesse en wilt u graag meer informatie ontvangen?
Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.
Wij zijn telefonisch bereikbaar op 0630041951
of stuur een email met uw vraag naar info@okographia.com