Grafisch ontwerpers met een passie voor boeken

Boeken ontwerp

Wilt u een uniek ontwerp voor uw boek?

Wilt u ook een blijvende indruk maken op de lezers en uw boek de uitstraling geven die het verdient? Wij helpen u graag met een professioneel layout of boekomslag ontwerp voor een betaalbare prijs! Al 16 jaar ontwerpen wij met passie boeken van schoolboeken, kinderboeken tot wetenschappelijke boeken en andere publicaties.
Ontdek onze succesvolle portfolio met op maat ontworpen boeken!

Wij ontwerpen boeken!!!

OKO GRAPhia heeft een grote passie voor boeken. Wij zijn gespecialiseerd in het ontwerpen van wetenschappelijke boeken, leerboeken, fotoboeken, poëziebundels, bedrijfsboeken, kookboeken, studieboeken, lesboeken, jubileumboeken, portfolioboeken, kinderboeken, bijzondere kunstboeken, boekencovers, omslagen en illustraties voor boeken. Onze ontwerpen zijn conceptueel, redactioneel en esthetisch sterk onderbouwd waardoor uw project uniek wordt. Sprekende en functionele typografie, gevoel voor verhouding en ritme, kleur en sterk redactioneel inzicht, balans tussen tekst en beeld, leesbaarheid en esthetiek vinden wij erg belangrijk.

 

+ Bekijk hier enkele voorbeelden van door ons ontworpen boeken

 

 

Boek ontwerp

 

Boek ontwerp

Bij een boek ontwerpen draait het om het overdragen van informatie in tekst en beeld. Een goed ontwerp heeft twee doelen: de aandacht opeisen, om vervolgens de boodschap over te brengen. Om aandacht te krijgen moet het design conceptueel sterk zijn en een aparte stijl hanteren.

Het ontwikkelen van een boekwerk is een enorme uitdaging, zowel voor u als voor ons. Een intensief project, waar veel bij komt kijken. Om een idee te krijgen over de grafische vormgeving is het van belang te weten wat de intentie van het boekwerk is en wie de doelgroep wordt. Tijdens een aantal persoonlijke gesprekken willen wij het graag met u hebben over onderwerpen als:

 • het formaat en aantal pagina's,
 • teksten, koppen en subkoppen,
 • eventuele foto’s en/of illustraties,
 • druktechnische uitvoering,
 • kwaliteit van het papier,
 • het ontwerp van de cover.

 

Om het boekwerk vervolgens in te richten en te ontwerpen komen er grafische elementen aan de orde zoals: typografie, lijnen, vlakken, kleurgebruik, etc. Deze elementen vormen straks het totaalbeeld van uw boekwerk en zullen zodanig geordend worden, dat het beoogde doel wordt bereikt.

 

Wetenschappelijke boeken

 

Boeken ontwerp & typografie

De letter is de stem van de gedrukte pagina. De leesbaarheid van een letter bezit een nauwkeurige parallel in de hoorbaarheid van de menselijke stem. Met andere woorden, er is een verschil in leesbaarheid volgens de liefhebber en leesbaarheid volgens de oogarts. We hebben schreefloze letters, die geen schreven, dwz voetjes, hebben en schreefletters, met voetjes. Deze worden ook wel de boekletters genoemd. Voorbeeld: Arial is een schreefloze letter en Times is een schreefletter.

 

Boeken typografie

 

Visuele content

Beelden zijn belangrijke media die ons veel belangrijke informatie kunnen verschaffen. Woorden en beelden treden vaak gezamenlijk op. Alleen in romans en andere literaire teksten is beeldmateriaal bijna steeds afwezig. Andere boeken soorten zijn doorgaans voorzien van illustraties, foto’s en andere vormen van beeldmateriaal. Zo kunnen beelden een betoog ondersteunen, ze kunnen impressies overbrengen op de lezer en geven soms als het ware als een samenvatting van het geschrevene.

Wij van OKO GRAPhia zien echter dat klanten het vaak lastig vinden om kwalitatief goed beeldmateriaal te vinden voor hun boek. U mag niet zomaar foto’s van internet plukken. Zelfgemaakte foto’s hebben vaak niet zo’n goede kwaliteit of het komt onprofessioneel over. Wij helpen u om uw verhaal te vertellen. Of het nu gaat om de juiste stockfoto's te vinden, het maken van illustraties en tekenwerk, beelden bewerken of foto's maken. Alles is mogelijk!!!

 

Kookboeken ontwerp

 

Boek laten drukken?

OKO GRAPhia verzorgt uw drukwerk tot in de puntjes door samen te werken met professionele drukkers. Uiteraard gaan we alleen voor de beste kwaliteit, wat betekent dat wij altijd de juiste drukkerij selecteren voor uw boek. Wij volgen dan kritisch het hele proces van de eerste drukproeven tot de finale afwerking. De kosten voor het drukken van een boek zijn afhankelijk van de volgende factoren:

 • formaat van uw boek,
 • aantal pagina's,
 • de papiersoort,
 • de bedrukking (full color of zwart-wit),
 • de soort omslag,
 • de bindwijze,
 • en de oplage.

 

Lesboeken ontwerp

 

Wat kost een boek laten ontwerpen?

De betaalbare prijzen zijn mogelijk bij OKO GRAPhia dankzij het kleine formaat van ons bureau. Vooraf spreken we een vast bedrag af waarvoor wij onze diensten aan u verlenen. Hierbij houden we natuurlijk rekening met de duur en de complexiteit van een opdracht. Zo weet u precies waar u aan toe bent. De prijs voor het ontwerpen en de opmaak die u betaalt voor het binnenwerk en de cover, hangt af van de omvang van uw manuscript en de complexiteit van uw boek.

We vinden het leuk om vrijblijvend bij u op gesprek te komen om samen de verschillende mogelijkheden doornemen en u meer inzicht geven in de te verwachten kosten. Een boek drukken is immers niet iets wat u elke dag doet. We helpen u graag bij het maken van de juiste keuzes. Neem gerust contact met ons op of vraag alvast een offerte aan. Wij nemen dan binnen drie werkdagen contact met u op.

 

Wilt u een boek met unieke ontwerpstijl laten ontwerpen?


Wij zitten klaar om vandaag nog te starten met het ontwerp van uw boek !!!