Boekomslag ontwerp dat echt bij het verhaal past

Boekomslagen ontwerp

Trek de aandacht met professioneel ontworpen boekomslag!

Studio OKO GRAPhia is gespecialiseerd in het ontwerpen van boekomslagen voor uitgevers en mensen die in eigen beheer boeken uitgeven. Wij zorgen ervoor dat uw boekomslag naar uw smaak wordt opgemaakt en een professionele uitstraling krijgt. Hierbij houden wij rekening met zaken zoals typografie, illustraties en afbeeldingen. De door ons ontworpen omslagen functioneel, professioneel, stijlvol en altijd volledig maatwerk.

Boekomslag

De omslag van uw boek moet er mooi uitzien. En de aandacht trekken. En onderscheidend zijn van andere boeken in dat genre. En uw doelgroep aanspreken. En passen bij uw verhaal. Hoe zorgt u voor een cover die dat allemaal doet en ook nog goed verkoopt?

Het gezegde luidt: 'Don't judge a book by its cover'. Maar in de realiteit worden veel boeken puur en alleen gekocht op het uiterlijk. Een goed omslag ontwerp kan derhalve flink bijdragen aan het succes van een boek. Reden genoeg dus om veel aandacht te besteden aan een mooi omslag.

 

Boekomslagen design

 

Boekomslag ontwerpen

OKO GRAPhia heeft jarenlange ervaring met het ontwerpen van boekomslagen en boeken. Bent u klaar met het schrijven van uw boek? Wij snappen dat u schrijver bent en geen ontwerper. Daarom biedt OKO GRAPhia u de ontwerpservice!

Het omslag zegt iets over de inhoud van het boek. Daarom zorgen wij ervoor dat de boodschap die u overbrengt met het omslagontwerp aansluit op de inhoud. De boekomslag kan een fotografisch, typografisch, kunstzinnig of abstract, karakter hebben. Een typografisch omslag kan bijzonder eenvoudig ogen, maar een sterke emotionele uitstraling hebben. Een krachtige foto of illustratie kan in één oogopslag verraden waar het boek over gaat en tegelijk een gevoel opwekken bij een potentiële lezer. Ideaal voor thrillers en andere fictie, dus. En een abstract ontwerp leent zich vaak het beste voor non-fictie boeken. Andere combinaties zijn natuurlijk mogelijk, maar zorgen we wel dat de uitstraling de juiste verwachting opwekt bij de lezer.

 

Illustratief omslag

 

Zelf een boekomslag maken?

Het ontwerpen van een kaft of omslag is een specialistische aangelegenheid die niet door amateurs gedaan kan worden. Boekomslag is veel meer dan alleen maar een mooie plaatje. De boekomslag is een totaalontwerp, is een visuele, strategische en emotionele blik op de inhoud van uw boek.

Het neefje van de baas dat zo mooi kan tekenen of zo goed met de computer overweg kan, zal op het eerste gezicht misschien een leuk omslag kunnen ontwerpen. Maar zelf gemaakt ziet er namelijk vaak ook echt zelfgemaakt uit. En dat is niet wat je over wilt brengen aan je potentiële lezers, toch? Wilt u toch een boekomslag laten ontwerpen door een professionele ontwerper? Dan helpen wij u graag verder!

 

Kaft ontwerp

 

Welke cover past bij uw boek?

Een boek is pas een boek wanneer de cover er omheen zit. De bedrukking, het lettertype en het beeld op de omslag bepalen de eerste indruk van een boek. Het vormt een eerste mening over een boek dat u hierdoor wellicht wel of juist niet gaat lezen. Maar wat voor soorten covers zijn er, welke cover is het meest geschikt voor uw boek en wat is eigenlijk het verschil tussen hardcover en softcover?

 

Hardcover ontwerp

 

Hardcover

De basis van de cover is karton met een dikte van ca. 2 mm. Het karton van de boekband wordt omplakt met een papieren, linnen, kunststof of lederen bekleding. Die kunnen bedrukt of bestempeld zijn. Aan de binnenkant van de hardcover wordt het schutblad gekleefd (meestal in steviger papier dan de bladzijden van het boekblok, omdat het de verbinding vormt tussen de hardcover en het boekblok zelf.

Als extra bescherming tegen stof en beschadiging wordt in een aantal gevallen een stofomslag (stofwikkel) voorzien. Dit is een papieren vel (wikkel) dat de voor- en achterkant evenals de rug van het boek bedekt en er met zijflappen omheen gevouwen is. Vaak heeft de stofomslag ook een meer commerciële bedoeling wanneer bijv. de eigenlijke omslag bewust sober gehouden werd.

 

Typografisch softcover

 

Softcover

Softcover omslagen vindt u vaak om tijdschriften, gidsen en natuurlijk leesboeken. Bij een softcover bestaat de omslag uit een papiersoort die zwaarder is dan de pagina’s in het boek. Hij kan ook vervaardigd zijn uit dun buigbaar karton. Terwijl boekbladzijden typisch op papiersoorten rond 100 gr/m2 worden gedrukt, is dat voor softcovers rond 250 à 350 gr.

 

Softcover omslagen

 

Wilt u een boekomslag met unieke ontwerpstijl laten ontwerpen?


Wij zitten klaar om vandaag nog te starten met het ontwerp van uw boekomslagen!!!