Huisstijl ontwerp
wij ontwerpen unieke huisstijlen!

Wilt u uw huisstijl professioneel laten ontwerpen?

Een huisstijl is een belangrijk onderdeel van je bedrijfsidentiteit: een symbolische vertaling van je visie, ambities en kernwaarden in een logo, kleuren, letters, vormen en beelden. Een goed verzorgde huisstijl is dan ook onmisbaar voor uw bedrijf. Onze grafisch vormgevers hebben jarenlange ervaring in het ontwerpen of restylen van huisstijlen. Dus of u nu een compleet nieuwe huisstijl wilt laten ontwerpen of alleen uw huidige huisstijl wilt restylen, neem direct contact met ons op!

 

Huisstijl - de visuele identiteit van uw bedrijf

De eerste kennismaking met een bedrijf of organisatie laat een indruk achter. Zo’n eerste indruk is zeer belangrijk en bepaalt vaak nog jaren het beeld dat iemand van dat bedrijf of die organisatie heeft. Dat beeld wordt bepaald door alle uitingen van een bedrijf en de gedragingen van de medewerkers. Een belangrijk element daarbij is de huisstijl van een bedrijf: de visuele presentatie van dat bedrijf.

 

bedrijfsidentiteit

 

Waarom is een huisstijl zo belangrijk?

Een huisstijl is een belangrijk management- en communicatie-instrument voor het éénduidig en positief uitdragen van de identiteit van het bedrijf. Het vormt het gezicht van een organisatie. Een krachtige huisstijl staat ergens voor: voor kwaliteit, voor het eigene van een product, bedrijf of voor een merk.

Het gebruik van huisstijl, aankleding en uiterlijk van gebouwen en kantoren, bedrijfskleding, logo’s en dergelijke is mede bepalend voor het imago van het bedrijf en zelfs onderdeel van de corporate identiteit. Hierbij staat identiteit voor de wijze waarop een organisatie zich profileert ten opzichte van haar doelgroepen, en imago voor het beeld van een organisatie in de perceptie van de doelgroepen. Het is daarom van groot belang dat een huisstijl past bij het bedrijf, op een goede manier wordt ingevoerd en onderhouden.

 

 

huisstijl ontwerp

 

Huisstijl ontwerpen

Een professionele huisstijl laten ontwerpen is zeer belangrijk voor de uitstraling van uw bedrijf. Het ontwerpen van een huisstijl is een specialistische aangelegenheid die niet door amateurs gedaan kan worden. Het neefje van de baas dat zo mooi kan tekenen of zo goed met de computer overweg kan, zal op het eerste gezicht misschien een leuk logo en visitekaartje kunnen ontwerpen. Maar huisstijl is veel meer dan alleen maar een logo. Een huisstijl is een totaalontwerp. Alle manieren waarop een bedrijf naar buiten treedt zijn onderdeel van de bedrijfsidentiteit. Het logo is maar een klein onderdeel van de huisstijl en hoewel het zeer belangrijk is, is het niets zonder de steun van de rest.

 

+ Bekijk hier enkele voorbeelden van door ons ontworpen huisstijlen

 

huisstijl concepten

 

Restyling van een huisstijl

Ook vertrouwde huisstijlen die al jaren bestaan moeten hun beeld in de loop van de tijd aanpassen. Denk hierbij aan aanpassingen van het logo, lettertype, soort papier, opmaak en/of kleurgebruik. De ontwikkeling die het Shell-logo in de afgelopen eeuw heeft doorgemaakt is hier een bekend voorbeeld van. Pas op met de keuze voor een heel trendy logo (behalve als de – jonge – doelgroep hiermee juist wordt aangesproken). Ook de grafische vormgeving laat in de tijd duidelijke aan mode onderhevige tendensen zien, net als dit met kleding of woninginrichting het geval is. Hoe meer het ontwerp op een trend gebaseerd is, hoe eerder het er ook weer als verouderd uit zal zien.

Kijk eens in de vijf jaar kritisch naar het ontwerp van de huisstijl. Dit hoeft niet te gebeuren met de bedoeling de uitstraling van het bedrijf helemaal op z’n kop te zetten. Juist door graduele aanpassingen kan het ontwerp modern blijven zonder aan herkenbaarheid in te boeten. Als deze graduele aanpassing nooit is uitgevoerd, en u met een logo moet werken dat bijvoorbeeld al 25 jaar oud is, dan is de kans groot dat het ontwerp gelijktijdig op veel aspecten moet worden aangepast en dat een geheel nieuwe huisstijl het resultaat zal zijn.

 

Restyling van een huisstijl

 

Bent u op zoek naar een professionele huisstijl ontwerper?

Studio OKO GRAPhia heeft zich in de loop der jaren gespecialiseerd in het ontwerpen van professionele huisstijlen. Of het nu gaat om een complexe bedrijfsidentiteit of eenvoudige huisstijl voor startende ondernemers

De werkwijze van OKO GRAPhia wordt het best beschreven door de term ‘maatwerk’. Wanneer u als opdrachtgever contact met ons opneemt zullen wij nooit blindelings aan de slag gaan. Meedenken met klanten is onze tweede natuur. Studio OKO GRAPhia koppelt ontwerpkennis en creativiteit aan goede service en betrokkenheid. We streven altijd naar een ontwerp dat de identiteit van uw bedrijf goed weergeeft. Een passend ontwerp dat functioneel, onderscheidend en snel herkenbaar is.

 

Wilt u een een nieuwe huisstijl professioneel laten ontwerpen?


Wij zitten klaar om vandaag nog te starten met het ontwerp
van uw huisstijl!