Magazine ontwerpen - ontwerp, dtp en drukwerk van magazines

Ontwerp, dtp en drukwerk van magazine

Wij ontwerpen uw magazine!

Wilt u een nieuwe magazine ontwerpen of uw bestaande layout opfrissen? OKO GRAPhia heeft jarenlange ervaring met het ontwerpen van magazines. Wij ontwerpen publieksbladen, literaire tijdschriften, vakbladen, bedrijfsmagazines, academische tijdschriften, wetenschappelijke publicities, dagbladen, glossy magazines met aandacht voor detail, kleur, bladritme, typografie en de juiste balans tussen tekst en beeld.

 

Tijdschriften & magazines

Wie leest er nog tijdschriften? We kunnen het u al horen denken. En toch verschijnen er nog steeds magazines op de markt, en misschien gebeurt dit wel meer dan u zou kunnen vermoeden. Daarom is het volgens ons nog steeds nodig om aandacht te besteden aan het ontwerp van een magazine.

 

+ Bekijk hier enkele voorbeelden van door ons ontworpen magazines

 

 

Tijdschriften & magazines

 

Magazine cover

Het omslag - de cover - is het gezicht van de blad. Het moet aansluiten bij het doel en doelgroep. Het omslag moet zonder aarzelen bij de doelgroep de emoties oproepen. Het gezegde luidt: 'Don't judge a book by its cover'. Maar in de realiteit worden veel magazines puur en alleen gekocht op het uiterlijk. Een goed omslagontwerp kan derhalve flink bijdragen aan het succes van een magazine. Reden genoeg dus om aandacht te besteden aan een mooi omslag.

 

Magazine cover ontwerp

 

Magazine layout

De vormgeving van het binnenwerk is uiteraard minstens zo belangrijk als het omslag. In de kiosk pakt iemand een magazine omdat het omslag opvalt en de titel aanspreekt. Maar dan bladert de toekomstige lezer snel door het blad. De serieuze lezer kijkt ook naar de inhoudsopgave. Wat ziet de lezer bij het snel doorbladeren? Wat is de eerste indruk?

Magazines hebben een vaste indeling - iedereen verwacht de inhoudsopgave voorin, en advertenties eerder op de linker dan op de rechterpagina. Maar regels zijn er om van af te wijken - zolang de lezer het kan waarderen. Bedenk welke vaste rubrieken uw tijdschrift heeft, en geef iedere rubriek een eigen, herkenbaar gezicht.

Magazines ontwerpers hebben het wel over het ritme van een blad: de afwisseling tussen advertenties en inhoudelijke stukken, tussen beeld en tekst, tussen korte en lange stukken. Afhankelijk van uw doel en uw doelgroep kunt u kiezen voor een rustig, voorspelbaar ritme of juist voor onrust en verassingen. Wees wel consistent: als lezers verwachten dat uw magazine onvoorspelbaar en 'anders dan anderen' is, zorg dan ieder nummer weer voor verassingen.

 

Magazine layout ontwerp

 

Visuele content

Beelden zijn belangrijke media die ons veel informatie kunnen verschaffen. Woorden en beelden treden vaak gezamenlijk op. Tijdschriften, periodieken, maandbladen of weekbladen zijn doorgaans voorzien van illustraties, foto’s, infographics, tabellen, en andere vormen van beeldmateriaal. Zo kunnen beelden een betoog ondersteunen, ze kunnen impressies overbrengen op de lezer en geven soms als het ware als een samenvatting van het geschrevene.

Wij van OKO GRAPhia zien echter dat klanten het vaak lastig vinden om kwalitatief goed beeldmateriaal te vinden. U mag niet zomaar foto’s van internet plukken. Zelfgemaakte foto’s hebben vaak niet zo’n goede kwaliteit of het komt onprofessioneel over. Wij helpen u om uw verhaal te vertellen. Of het nu gaat om de juiste stockfoto's te vinden, het maken van illustraties en tekenwerk, beelden bewerken of foto's maken. Alles is mogelijk!!!

 

Advertentie ontwerp voor een magazine

 

Magazine ontwerpen

Als ervaren grafisch ontwerpbureau zorgt OKO GRAPhia voor een trendy en stijlvol ontwerp van uw magazine. Bij het ontwerpen van een magazine draait het om het overdragen van informatie in tekst en beeld. Een goed ontwerp heeft twee doelen: de aandacht opeisen, om vervolgens de boodschap over te brengen. Om aandacht te krijgen moet het ontwerp conceptueel sterk zijn en een aparte stijl hanteren. Om een duidelijke boodschap te brengen is een goede leesbaarheid van grootbelang.

Wilt u een magazine laten ontwerpen? Wij helpen u graag! Studio OKO GRAPhia heeft zich in de loop der jaren gespecialiseerd in het ontwikkelen van professionele magazines. Of het nu gaat om gedrukte dagbladen, vakbladen, wetenschappelijke publicities of online magazines. We streven altijd naar een ontwerp dat de dat functioneel, onderscheidend en snel herkenbaar is. Onze magazines zijn uniek en altijd volledig maatwerk.

 

Ontwerp & drukwerk van magazines

 

Magazine laten drukken?

OKO GRAPhia verzorgt uw drukwerk tot in de puntjes door samen te werken met professionele drukkers. Uiteraard gaan we alleen voor de beste kwaliteit, wat betekent dat wij altijd de juiste drukkerij selecteren voor uw magazine. Wij volgen dan kritisch het hele proces van de eerste drukproeven tot de finale afwerking. De kosten voor het drukken van een magazine zijn afhankelijk van de volgende factoren:

  • formaat van uw boek,
  • aantal pagina's,
  • de papiersoort,
  • de bedrukking (full color of zwart-wit),
  • de soort omslag,
  • de bindwijze,
  • en de oplage.

 

 

Wilt u een magazine met unieke ontwerpstijl laten ontwerpen?


Wij zitten klaar om vandaag nog te starten met het ontwerp van uw magazine!