Wijnetiketten
ontwerp en drukwerk van wijnetiketten

Wilt u uw wijnetiket op maat laten ontwerpen?

Bent u op zoek naar een uniek op maat ontworpen wijnetiketten? Wij zijn professionele ontwerpers die gespecialiseerd zijn in de vormgeving en illustratie voor wijnetiketten. In combinatie met onze kennis, ervaring en creativiteit maken wij unieke wijnfles etiketten voor wijnproducenten, bedrijven en particulieren!

 

Wijnetiketten

De wijn is het unieke product van een wijnmaker die met veel passie een druif omtovert tot een heerlijke wijn. Een goede fles wijn verdient natuurlijk ook een mooie etiket. De eerste indruk is cruciaal. Het zorgt ervoor dat de consument verder kijkt met interesse in uw product. Het etiket is het visitekaartje van uw wijn en geeft informatie over de inhoud van de wijnfles. Maar wat staat er nu precies allemaal?

Tegenwoordig is er Europese regelgeving die gedetailleerd voorschrijft welke informatie het etiket moet bevatten. Volgens de Europese en nationale wetgeving er een uitgebreide etikettering worden aangebracht die beperkt is tot simpele doch belangrijke informatie. Zo lang elke lidstaat zich hieraan houdt, is hij vrij een eigen classificatiesysteem te gebruiken.

 

Verplichte informatie

Volgens deze reglementering moet er op het etiket minstens het volgende staan:

 • om welk type wijn het gaat (bijvoorbeeld ‘vin de pays, vin de table, AOC),
 • de naam en adres van de wijnproducent, bottelaar of verkoper,
 • de naam van het land van oorsprong,
 • de inhoud (de hoeveelheid zonder verpakking, bijvoorbeeld 75 cl),
 • het alcohol-volumegehalte voor dranken met een gehalte hoger dan 1,2%. Het vermelde alcohol-volumegehalte mag hoogstens 0,5 volumeprocent afwijken van het werkelijke gehalte. Elke vermelding van het alcoholgehalte anders dan in volumeprocent uitgedrukt is verboden.

 

Vrije informatie

De vrije informatie wordt overgelaten aan de wijnproducent zelf. De meest gebruikelijke supplementaire gegevens kunnen zijn:

 • naast het type wijn mag men ook vermelden : “brut”, “demi-sec”,… het wijnjaar,
 • de gebruikte druiven, afhankelijk van het feit of de druivensoort bepalend is voor het type wijn,
 • de naam van diegene die bij de handel betrokken is, bijvoorbeeld uitgekozen door… (Sélectionné par…), ingevoerd door… (Importé par…),
 • adviezen voor het gebruik (bijvoorbeeld koel serveren),
 • adviezen over de houdbaarheid (bijvoorbeeld nu drinken of nog twee jaar bewaren).

 

 

Professioneel wijnetiketten ontwerpen

 

Professioneel wijnetiketten ontwerpen

De wijnproducenten willen ons laten waar hun wijn vandaan komt en hoe het gemaakt is. Ze zijn trots op hun wijnen en het verhaal wat erbij hoort. Wij horen graag uw verhaal en vertalen het naar een passend en creatief concept om uw doelgroep te bereiken. Strak, modern, elegant, klassiek , nostalgisch of hip. Wij ontwerpen met veel passie de wijnetiketten die bij de kwaliteit van uw wijn passen. Door onze ruime ervaring weten we de juiste combinatie te maken tussen formaat, papiersoort, illustraties, ontwerp en typografie. Bent u op zoek naar een uniek ontwerp voor uw wijnetiket? Neem gerust contact met ons op of vraag alvast een offerte aan.

 

 

Wijnetiketten - vormgeving en illustratie

 

Wijnetiket ontwerpen en bedrukken als relatiegeschenk

Met een eigen etiket is een uniek relatiegeschenk en een bijzonder persoonlijk cadeau! Of het nu is voor een bruiloft, verjaardag of bedrijfsborrel, met een lekkere fles wijn is er altijd wel iets te vieren. Wilt u een professionele wijnetiket laten ontwerpen en drukken? Dan kunt u uw wijnetiketten laten ontwerpen door studio OKO GRAPhia. Van fotografisch tot illustratief, van zakelijk, serieus tot warm, grappig en speels. Onze wijnetiketten zijn professioneel, altijd volledig op maat ontworpen tegen de scherpste prijs.

 

Wijnetiket ontwerpen en bedrukken als relatiegeschenk

 

Wijnkist ontwerpen en bedrukken als relatiegeschenk

Wilt u uw gepersonaliseerde wijnfles nog specialer maken? Wilt u iemand verrassen met origineel cadeau en is dit een echte liefhebber van wijn? Dan kunt u ook nog een wijnpakket cadeau geven in een mooi ontworpen houten wijnkist! De houten wijnkist met schuifdeksel is een origineel idee om je wijn of champagne te presenteren. Uw cadeau zal helemaal compleet zijn als u de fles in een ontworpen houten wijnkistje met schuifdeksel cadeau geeft. Bent u geinteresseerd in het ontwerpen van een wijnkist? Dan kunt u contact opnemen met ons. We helpen en denken graag met u mee.

 

Wijnetiket cadeau ontwerp

 

Wijnetiketten laten drukken?

Een goed ontwerp en passend formaat wijnetiket is heel belangrijk. Om u alvast op weg te helpen vindt u hier de meest voorkomende afmetingen wijnetiket voor op een wijnfles:

 • 50 mm x 50 mm,
 • 60 mm x 80 mm,
 • 90 mm x 110 mm,
 • 75 mm x 100 mm.
De wijnetiketten kunnen als aanlijmetiketten of als zelfklevende etiketten op rol gedrukt worden. Zelfklevende wijnetiketten hebben als voordeel dat zij door de lijmlaag op de achterkant zonder aanvullende stappen op de wijnflessen geplakt kunnen worden. Alle etiketten laten zich uitstekend zowel machinaal als handmatig verwerken.

 

Wilt u een wijnetiket met unieke ontwerpstijl laten ontwerpen?


Wij zitten klaar om vandaag nog te starten met het ontwerp van uw wijnetiketten !!!